Press enter to see results or esc to cancel.

Manager Darko Butina o izkušnji z zdravstvom v Švici

V Financah je bil objavljen intervju z Darkom Butino, ki je povezan s številnimi slovenskimi podjetniškimi zgodbami in dela tudi v Švici. V zvezi s plačevanjem zdravstva je povedal:

“Ugotovil sem, da v Sloveniji, vsaj tisti z večjimi prihodki, pravzaprav drago plačujemo zdravstveno zavarovanje. Sploh glede na to, da na koncu še vedno nekatere specialistične obravnave, ki jih potrebujemo, plačamo iz žepa. Če imam spodobno menedžersko plačo in prispevam za zdravstvo 13 odstotkov, je to mnogo več kot v Švici, kjer se osnovno zavarovanje začne pri 300 frankih (260 evrov) na mesec. Košarica pravic je tudi pri osnovnem zavarovanju primerljiva z našo, dražja zavarovanja vključujejo nadstandardne namestitve v bolnišnicah in podobno.” 

 

Finance kot zanimivost navajajo še plače zdravnikov in veterinarjev (povprečno od 95.200 do 112.500 evrov na leto) in na kratko povzemajo sistem zdravstvenega zavarovanja v Švici:

 

Vir: Finance, 13. november 2018: (Intervju) Kako je Darko Butina sodeloval pri vodenju enega vodilnih švicarskih softverskih podjetij. Avtorica: Vesna Tomaževič.

 

Spomnimo: 19 tisoč evrov za zdravstvo.

 

 

Comments

Comments are disabled for this post