Press enter to see results or esc to cancel.

Bruto – neto Slovenija – Avstrija

Podjetniki, združeni v Klubu slovenskih podjetnikov (Slovenian Business Club), so včeraj na 1. forumu predstavil program ukrepov za mandat 2018-22. Prepričani so, da sedanji trendi niso tako ugodni, kot jih vlada predstavlja široki javnosti, saj je BDP dejansko šele pred nekaj meseci dosegel predkrizno raven. Zato so odločevalce vnovič opozorili na nujne ukrepe in strukturne reforme.

Izpostavili so tudi obremenitev plač: Igor Akrapovič je opozoril, da ko avstrijsko podjetje investira v plačo visoko strokovnega inženirja 7.500 evrov, ta inženir vsak mesec dobi vsaj 330 evrov več kot v Sloveniji. Pri bruto plači 10.000 evrov pa skoraj 600 več več – vsak mesec. Na letni ravni je razlika še večja zaradi ugodne avstrijske obdavčitve 13. in 14. plače.

Dnevnik je v članku z dogodka objavil zanimivi primerjavi, ki sta še kako pomembni z vidika nadaljnjih strukturnih reform:

Vir:

Dnevnik, 16. 1. 2018: Marjan Batagelj: Krize je konec, hočemo predkrizne davke. Avtorica: Jana Petkovšek Štakul.

Spletna stran Slovenian Business Club, 15. 1. 2018: Nov program ZA prodorno Slovenijo in močna povezava z nemškimi podjetji.

Comments

Comments are disabled for this post