Press enter to see results or esc to cancel.

Amazon, Berkshire Hathaway in JP Morgan v zdravstvo

Amazon, Berkshire Hathaway in JP Morgan so danes napovedali, da bodo ustanovili skupno, neodvisno podjetje, ki bo delovalo na področju zdravstvenega varstva in bo namenjeno njihovim zaposlenim v ZDA. Podrobnosti še niso razkrili, napovedujejo pa, da bodo osredotočeni na zagotavljanje enostavnejšega dostopa do visoko kakovostne zdravstvene oskrbe za svoje zaposlene in njihove družine po razumni ceni. Novo skupno podjetje naj bi zagotavljalo tako zavarovanje kot tudi izvajanje zdravstvenih storitev.

“Čeprav ne bo lahko, je vredno, saj je treba zmanjšati breme zdravstvene oskrbe na gospodarstvo, obenem pa izboljšati rezultate zdravljenja za zaposlene in njihove družine,” je povedal Jeff Bezos, prvi mož Amazona, in dodal, da bodo za uspeh potrebovali nadarjene strokovnjake in dolgoročno usmeritev. Tudi Warren Buffet iz Berkshire Hathaway je opozoril na naraščajoče stroške za zdravstvo in negativen vpliv na ameriško gospodarstvo, zato želijo z novim podjetjem kontrolirati stroške zdravstva, hkrati pa bolje poskrbeti za zadovoljstvo bolnikov in rezultate zdravljenja.

Glede na to, da gre za tri velika podjetja, strokovnjaki napovedujejo, da bi to lahko prineslo velike premike na področju tako ponujanja zdravstvenih storitev kot tudi zdravstvenega zavarovanja.

 

Vir: New York Times, 30. 1. 2018: Amazon, Berkshire Hathaway and JPMorgan Team Up to Disrupt Health Care. Avtorja Nick Wingfield in Katie Thomas.

 

 

Comments

Comments are disabled for this post