Press enter to see results or esc to cancel.

Tudi Apple v zdravstvo

Po nedavni napovedi Amazona o vstopu v zdravstvo se enako ugiba tudi za Apple, saj je podjetje nedavno objavilo spletno stran acwellness.com in zaposluje zdravstveno osebje. Po neuradnih virih naj bi tako Apple odprl svoje klinike za primarno zdravstveno oskrbo svojih zaposlenih in njihovih družin, podjetje pa naj bi se imenovalo AC Wellness.

Dva zdravstvena centra naj bi že spomladi odprli v Kaliforniji blizu sedeža podjetja v Cupertinu. Njihova ključna prednost naj bi bila poleg kakovostnih zdravstvenih storitev tudi povezovanje z naprednimi tehnološkimi rešitvami. Približno 120 tisoč zaposlenim in tudi njihovim družinam naj bi zagotavljali zdravstvene storitve, jih spodbujali k zdravemu načinu življenja, obenem pa skrbeli za znižanje stroškov zdravstva, ki so v ZDA zelo visoki – podobno, kot so nedavno napovedali že v Amazonu.

Apple ugibanj še ne komentira, je pa na spletu zaslediti, da z oglasi iščejo zdravstveno osebje, kot na primer splošne zdravnike, fizioterapevte, medicinske sestre in podobno. V oglasih pa poudarjajo tudi izkušnje na področju zagotavljanja preventive, saj želijo oblikovati programe, ki bodo zaposlene spodbujali k zdravemu načinu življenja. Pri pripravi naj bi sodelovali tudi z medicinsko fakulteto univerze Stanford.

 

Vir:

CNBC, 27. 2. 2018: Apple is launching medical clinics to deliver the ‘world’s best health care experience’ to its employees.

Comments

Comments are disabled for this post