Press enter to see results or esc to cancel.

Visoka odškodnina za zdravniško napako

KBC Reka bo morala plačati približno 750 tisoč evrov odškodnine pacientki, ki je zaradi zdravniške napake pri rutinski operaciji postala invalidna. To je doslej najvišja odškodnina zaradi zdravniške napake na Hrvaškem, sodba pa je po 13 letih borbe na sodišču pravnomočna.

V marcu 2006 se je življenje 44-letne pacientke za vedno spremenilo. V bolnišnico se je odpravila na povsem rutinsko operacijo polipa maternice in ciste jajčnikov. Opravila je vse potrebne preglede: pri anesteziologu, slikanje pljuč, krvne preiskave in urinske teste.

Do zdravniške napake je prišlo pri anesteziji, kjer je intubacija uspela šele v tretjem poskusu. Tretji anesteziolog je pravzaprav tudi rešil pacientkino življenje, medtem ko je pacientka zaradi napake prvega anesteziologa že utrpela poškodbe na možganih zaradi pomanjkanja kisika.

Prihod v bolnišnico na dan operacije je zadnja stvar, ki se je spomnim. Kasneje se spomnim, kako sem se prebudila na intenzivni in ugotovila, da se ne morem premakniti, ker sem bila priklopljena na številne aparate in respirator. Povedali so mi, da so moji možgani med anestezijo ostali brez kisika in pri tem utrpeli velike poškodbe, skoraj en teden sem bila v komi, na meji med življenjem in smrtjo,” se dogodkov danes spominja 56-letna Rečanka.

Spomnimo: v Sloveniji je morala doslej največjo odškodnino (približno 853 tisoč evrov) maja 2017 izplačati postojnska porodnišnica zaradi zapleta pri porodu iz leta 2005 .

Več:

Comments

Comments are disabled for this post